Visual

Amateurs ontmoeten professionals in de muziek

De Hoogeveense Harmonie heeft op 7 april aanstaande een bijzondere dag in Theater De Tamboer. Op die dag zullen alle musici van de Hoogeveense Harmonie de professionele muzikanten van het Noord Nederlands Orkest ontmoeten.

Door speciale contacten die er zijn tussen de muziekgezelschappen is dit idee ontstaan. De blazers van het NNO vinden het op hun beurt erg leuk om goede amateurs de kneepjes van het vak bij te brengen. Het geheel gebeurt in workshop vorm. Er worden ensembles geformeerd voor fluit, hobo en fagot, klarinet, saxofoon, hoorns, trompetten, tenortuba’s en bastuba’s.  Speciaal voor deze leerzame dag is muziek uitgezocht waarmee er gewerkt zal gaan worden aan de muzikaliteit, speelmanieren en stijlen muziek. Zo wordt er muziek ingestudeerd van o.a. Flegier, David, Dukas en Brahms. Ook een aantal muzikanten van Apollo ui De Wijk en van SDG Ommen zullen aansluiten om bij te scholen in de muziek.

Het is uniek dat deze ontmoeting plaatsvindt en de Hoogeveense Harmonie hoopt dat alle musici een leuke en leerzame dag hebben. Voor het publiek is er een mogelijkheid om te komen luisteren naar de prestaties van de ensembles in een eindpresentatie in De Tamboer.

Ook zal dan het complete harmonieorkest acte de presence geven met een kort, afsluitend concert. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de website van De Tamboer.

Foto NNO

 


Terug naar het nieuwsoverzicht