Studieweekend Hoogeveense Harmonie

Afgelopen weekend organiseerde de jeugdcommissie van de Harmonie een leuk en gezellig weekend voor het Leerlingenorkest van de orkestvereniging.

Iedere muzikaal seizoen worden er speciale weekenden georganiseerd om de muziekprogramma’s in te studeren en om de onderlinge band te verstevigen. Ditmaal werd het jeugdweekend gehouden in OBS parkschool in Coevorden. Een mooi theaterpodium had de jeugd ter beschikking en ook kon er natuurlijk gegeten en gespeeld worden.

Dirigent Ymkje Hellinga studeerde vooral voor het aankomende Vriendenmatinee van 24 april a.s. in dit matinee wat gehouden wordt in Theater de tamboer heeft de jeugd altijd een speciale rol, en ook ditmaal is dat het geval. Het slagwerk staat het gehele concert, waar ook het grote Harmonieorkest speelt, centraal. De slagwerkers Jorn Eshuis en Jarick Bruinsma zullen laten horen dat slagwerk hartstikke leuk is om te doen!

Ook wordt er eind maart nog een speciale slagwerkdag dag georganiseerd om de jeugd te interesseren voor het spelen van een slagwerkinstrument zoals drumstel of xylofoon.

Aan het einde van het zeer geslaagde weekend werd er een korte presentatie gegeven door het 25 koppige Leerlingenorkest en hun dirigent Ymkje.

De Jeugd heeft heel erg genoten van de muziek en gezelligheid terwijl de Hoogeveense Harmonie trots kan zijn op zoveel jeugd binnen haar geledingen.