Docenten HH Muziekschool

Benny Eissens

Foto Benny EissensBenny Eissens is op 9 jarige leeftijd begonnen met klarinet spelen aan de muziekschool van Hoogeveen. Een jaartje later komt hij bij de Hoogeveense Harmonie in het B-orkest. Al vrij snel maakt hij de stap naar het A-orkest waar ook zijn vader, tante en nicht in spelen. In die tijd leert hij veel van de toenmalige dirigent Peter van den Broek. Na de HAVO besluit Benny om van zijn hobby zijn vak te maken. Na een succesvolle vooropleiding op het conservatorium te Zwolle begint hij in 1999 aan de vakopleiding tot Docerend Musicus (DM) bij Frans Dejong, voormalig solo-klarinettist van het Radio Filharmonisch Orkest. In 2004 behaalt hij zijn diploma en besluit hij door te gaan tot Uitvoerend Musicus (UM) bij André Kerver, voormalig solo-klarinettist bij het Orkest van het Oosten. Dit diploma wordt in 2007 gehaald met een 8.

Tijdens en na deze studies remplaceert Benny bij diverse orkesten zoals de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, de Johan Willem Friso Kapel en natuurlijk ook de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. Ook bij diverse symfonie orkesten als Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten, Het Noord Nederlands Orkest en diverse andere professionele ensembles. Na het winnen van het proefspel klarinet bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen in 2008 is Benny nu voor vast aan dit orkest verbonden. Sinds 2011 als solo-klarinettist maar ook regelmatig op de basklarinet.

Ook met betrekking tot het lesgeven heeft Benny zo’n 15 jaar ervaring. Op diverse plekken in de regio heeft hij voornamelijk als remplaçant gewerkt. Onder andere voor de muziekschool in Meppel en Emmen. Buiten de regio in Almelo, Oldenzaal en nog wat verder weg in Winterswijk.

De band met de Hoogeveense Harmonie is gelukkig altijd sterk geweest. Zo’n 13 jaar als lid en later als inleenkracht in het orkest of voor zo nu en dan een houtrepetitie. Met zijn kennis van de klarinetfamilie is hij in staat om waar nodig bij te springen. Sinds januari 2018 is hij in dienst van de vereniging als houtdocent. Hij geeft met veel plezier zowel klarinet- als saxofoonles.

Malon Maat

Malon Maat (1997) is in 2003 begonnen met het volgen van AMV-lessen. In 2004 stapte Malon over naar de bugel bij de plaatselijke muziekvereniging AMDG in Beilen. In Beilen kreeg Malon les van Johan Gerkes bij wie ze haar HaFaBra A, B en C-diploma in respectievelijk 2006, 2008 en 2010 behaalde.

Na het behalen van haar HaFaBra C-examen, is Malon op het ArtEZ conservatorium in Zwolle begonnen in de Jong Talentklas. Ze kreeg hier lessen van Jos Verspagen. Na een jaar lang de Jong Talentklas op bugel te hebben gevolgd, besloot Malon de overstap naar trompet te maken.

In 2014 besluit Malon te beginnen aan de vooropleiding van het conservatorium. De vooropleiding volgt Malon in Groningen op het Prins Claus Conservatorium met als docent Bob Koertshuis. In 2015 begint Malon hier aan haar studie Klassiek Trompet waarvan ze in 2019 met een 9 is afgestudeerd.

Vanaf de wintertour van 2017 is Malon verbonden aan het Nationaal Jeugd Orkest waarmee ze onder andere in het Concertgebouw heeft opgetreden. Ook loopt ze dit jaar stage als docente bij Stichting Muziekonderwijs Grootegast, als trompettiste bij de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' en maakt ze deel uit van het Borealis Koper Collectief. Als remplaçant is Malon onder andere werkzaam bij het Gelders Orkest.

Naast het musiceren is Malon verbonden aan Stichting Samenwerkingsverband voor MuziekOnderwijs Groningen. Hier verzorgt zij zowel klassikale- als privélessen. Malon geeft (privé)les op verschillende locaties en voor de volgende muziekverenigingen:

• Muziekvereniging In Corpore Wagenborgen
  • Muziekvereniging "Koninklijke Wilhelmina" Delfzijl/Farmsum
  • Muziekvereniging Combinatie Bierum Spijk
  • Orkestvereniging 'Hoogeveense Harmonie'
  • Stichting Muziekonderwijs Grootegast (CMV Dindua Oldekerk)

​Malon heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Willem van der Vliet, Roy Poper, Marco Blaauw, Jon Lewis, Laura Vukobratovic en Roman Rindberger.