Visual

Docenten HH Muziekschool

Nyncke de Vries

Nyncke de Vries is opgegroeid in het Friese dorp Heeg, waar zij haar eerste AMV en bugellessen kreeg. Tijdens het spelen bij de plaatselijke fanfare Crescendo Heeg speelde ze vanaf haar 14e bij het Frysk Jeugd Fanfare Orkest. Op de middelbare school speelde ze trompet bij de Bogerman Bigband en vanaf haar 16e ging ze ook trompet spelen op les in plaats van bugel. Ook ging ze zich theoretisch voorbereiden op het Conservatorium bij een speciale theorieklas op het CvK in Sneek: Vak-M.

In het laatste jaar van het Atheneum maakte ze kennis met het spelen in een Brassband. Na de verhuizing naar Zwolle heeft ze meerdere keren met Brassband David Zwolle als Brassband Excelsior Zalk meegespeeld. Tegenwoordig speelt ze vast bij Kampioensband de Wâldsang uit Buitenpost. In Zwolle heeft Nyncke 2,5 jaar Docent Muziek gestudeerd, nu studeert ze al een aantal jaar Klassiek Trompet bij docent Jos Verspagen. Tegenwoordig heeft ze zo nu en dan les van Willem van der Vliet.

Helaas moest Nyncke om logistieke redenen haar lidmaatschap met Crescendo Heeg en het Frysk Jeugd Fanfare Orkest opzeggen, maar gelukkig heeft ze veel plezier gevonden in het spelen bij het Gelders Fanfare Orkest. Ook speelt ze Es-trompet bij Fanfare Kunst na Arbeid Lunteren.

Als docent is Nyncke werkzaam bij Eendracht Eerbeek, Fanfare Korps Elspeet en de Hoogeveense Harmonie. Naast individuele lessen geeft ze ook bij meerdere verenigingen basisschoolprojecten. Bij Harmonie Orkest Brummen geeft ze jaarlijks een AMV-cursus aan kinderen van groep 4 tot en met groep 6.

Foto Nyncke de Vries