Visual

12 nov

Grand Gala Classique

  • Locatie
    Theater De Tamboer
  • Adres
    Hoofdstraat 17 in Hoogeveen

Omschrijving

Grand Gala Classique

Al meerdere malen heeft de Hoogeveense harmonie het initiatief genomen om een bijzonder gala te organiseren in de prachtige concertzaal van Theater De Tamboer. Eerdere edities werden ook verschillende gasten verwelkomd, waaronder: Syb van der Ploeg, Ernst Daniel Smid en Edwin Rutten.

Ditmaal zijn er maar liefst drie hoofdgasten. De musical ster, zanger en acteur  René van Kooten zal zijn opwachting maken samen met het groot Harmonieorkest.
De uit Zoetermeer afkomstige zanger begon als docent geschiedenis op zijn oude middelbare school. Hij begon workshops te volgen bij o.a. Joke de Kruijf en andere beroemdheden. Hij bleek een echt talent en brak door met o.a. de musicals Aida, Beauty and the Beast en Les Miserables. Hij heeft vele musical prijzen gewonnen waaronder de felbegeerde John Kraaikamp Musical Award maar award voor de beste mannelijke hoofdrollen in verschillende producties.

Naast René van Kooten zullen ook de broers Martijn en Stefan Blaak optreden met het orkest van de Hoogeveense Harmonie.
Er zal een speciale compositie uitgevoerd worden waarvan de opdracht is verstrekt door de broers Blaak en in heel Nederland zal deze worden uitgevoerd met amateurorkesten. De Hoogeveense Harmonie heeft de eer de première van dit bijzondere werk in de provincie Drenthe te mogen uitvoeren.
Martijn en  Stefan Blaak zijn beide cum laude afgestudeerd aan het conservatorium en bewezen daarmee al direct na hun studie over veel talent te beschikken.
Het repertoire wat zij ten gehore brengen loopt van barok tot hedendaagse muziek. Muzikaal genot, speelplezier en een visueel spektakel kunt u allemaal beleven bij deze excellerende musici.

Naast de solisten zal natuurlijk ook het harmonieorkest van zich laten horen. Nog steeds behoort de Hoogeveense Harmonie tot de toonaangevende orkesten in Nederland en dat zullen ze ook in dit gala weer bewijzen. Kwaliteit, speelplezier en onderscheidend vermogen zal zeker getoond worden. Dirigent en artistiekleider Berjan Morsink heeft samen met de muziekcommissie heel veel mooie en aansprekende werken uitgezocht.

 

Wilt u een mooie muzikale avond van de bovenste plank, dan mag u dit gala niet missen.!


Ga terug naar het overzicht