Visual

Docenten HH Muziekschool

Benny Eissens

Foto Benny EissensBenny Eissens is op 9 jarige leeftijd begonnen met klarinet spelen aan de muziekschool van Hoogeveen. Een jaartje later komt hij bij de Hoogeveense Harmonie in het B-orkest. Al vrij snel maakt hij de stap naar het A-orkest waar ook zijn vader, tante en nicht in spelen. In die tijd leert hij veel van de toenmalige dirigent Peter van den Broek. Na de HAVO besluit Benny om van zijn hobby zijn vak te maken. Na een succesvolle vooropleiding op het conservatorium te Zwolle begint hij in 1999 aan de vakopleiding tot Docerend Musicus (DM) bij Frans Dejong, voormalig solo-klarinettist van het Radio Filharmonisch Orkest. In 2004 behaalt hij zijn diploma en besluit hij door te gaan tot Uitvoerend Musicus (UM) bij André Kerver, voormalig solo-klarinettist bij het Orkest van het Oosten. Dit diploma wordt in 2007 gehaald met een 8.

Tijdens en na deze studies remplaceert Benny bij diverse orkesten zoals de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, de Johan Willem Friso Kapel en natuurlijk ook de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. Ook bij diverse symfonie orkesten als Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten, Het Noord Nederlands Orkest en diverse andere professionele ensembles. Na het winnen van het proefspel klarinet bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen in 2008 is Benny nu voor vast aan dit orkest verbonden. Sinds 2011 als solo-klarinettist maar ook regelmatig op de basklarinet.

Ook met betrekking tot het lesgeven heeft Benny zo’n 15 jaar ervaring. Op diverse plekken in de regio heeft hij voornamelijk als remplaçant gewerkt. Onder andere voor de muziekschool in Meppel en Emmen. Buiten de regio in Almelo, Oldenzaal en nog wat verder weg in Winterswijk.

De band met de Hoogeveense Harmonie is gelukkig altijd sterk geweest. Zo’n 13 jaar als lid en later als inleenkracht in het orkest of voor zo nu en dan een houtrepetitie. Met zijn kennis van de klarinetfamilie is hij in staat om waar nodig bij te springen. Sinds januari 2018 is hij in dienst van de vereniging als houtdocent. Hij geeft met veel plezier zowel klarinet- als saxofoonles.