De Dirigenten

Berjan Morsink

Foto Berjan MorsinkBerjan Morsink is op 9 jarige leeftijd begonnen met trombone spelen bij muziekvereniging “De Harmonie” te Diepenheim.
Na de middelbare school heeft hij (bas)trombone gestudeerd aan het Conservatorium te Enschede waar hij les krijgt van Peter van Klink en diverse gastdocenten zoals Brandt Attema en Victor Summerkin. Hij studeert in 2006 af met een 8,5. Als Bastrombonist is hij middels een deeltijd baan verbonden aan het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Tevens is hij lid en mede-oprichter van laag-koper ensemble Low Brass Connection.

Na het afstuderen op trombone is Berjan begonnen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen om zich het dirigeervak eigen te maken. Hij heeft daar les gehad van Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In juli 2010 heeft Berjan zijn studie met succes afgerond. Tijdens en na deze studie, via diverse cursussen en projecten, kreeg hij de mogelijkheid om, naast allerlei muziekverenigingen van diverse niveaus, ook orkesten te dirigeren als de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Fanfare korps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens" en via een lichte muziek cursus het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Verder volgde Berjan masterclasses bij o.a. Björn Sagstad, Thomas Doss, Danny oosterman, Jurjen Hempel, J.R. Pascual-Vilaplana. In 2015 is hij begonnen met studeren voor zijn Master diploma Ha/Fa/Bra directie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Fried Dobbelstein en heeft dit op 8 oktober 2017 afgesloten met een 8,5.

Momenteel is Berjan als dirigent werkzaam bij Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie, Muziekvereniging Orpheus uit Bathmen en Muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo.

Wout Eshuis

Foto Wout EshuisWout begon op 7 jarige leeftijd met musiceren bij de Hoogeveense Harmonie. Eerst op hoorn en later op tenortuba en trombone. Na de middelbare school was een studie aan het conservatorium een logisch gevolg van het plezier in muziek maken waar hij destijds zijn beroep van wilde maken.

Hij studeerde trombone aan het Codarts conservatorium in Rotterdam en Harmonie- en fanfaredirectie aan het  Artez conservatorium in Zwolle.

Jarenlang dirigeerde hij vele orkesten in noord- en oost Nederland. Daarbij nam hij ook altijd het betreffende jeugdorkest onder zijn hoede omdat hij gelooft in een doorgaande muzikale lijn binnen een vereniging. Ook gaf hij les aan zeer veel koper leerlingen en is hij vanaf het begin betrokken geweest bij het Noord Nederlands Jeugd Orkest ( NNJO ).

Op zijn 30ste heeft hij nog de Pabo gedaan en in de jaren daarna alle managementopleidingen om zo vanaf 2000 directeur van een basisschool te worden. Dit vak oefent hij nu al meer dan 20 jaar uit op verschillende scholen voor het primair onderwijs in de gemeenten Westerveld, Hardenberg, Coevorden en Hoogeveen.

Op zijn scholen staat muziek, hoe kan het ook anders, hoog op de agenda! “Naast de cognitieve kant is het ook erg belangrijk dat wij onze kinderen ook creatief ontwikkelen”.

Wout is altijd blijven dirigeren naast zijn directeurschap, zij het op een lager pitje. Op dit moment is hij dirigent van harmonieorkest ODO uit Odoorn, interim-dirigent bij Crescendo/KNA Gramsbergen en vanaf januari van dit jaar ook weer bij het Leerlingenorkest van de Hoogeveense Harmonie waar hij ook zijn dirigeerloopbaan begon als vijftien jarige dirigent bij de jeugd.

“Plezier en kwaliteit gaan heel goed samen”, is zijn motto! Voorop staat de persoonlijke ontwikkeling van kinderen parallel laten lopen aan het kweken van verenigingsmentaliteit om zo uiteindelijk een mooie en lange loopbaan te creëren voor alle jeugd!