De Dirigenten

Berjan Morsink

Foto Berjan MorsinkBerjan Morsink is op 9 jarige leeftijd begonnen met trombone spelen bij muziekvereniging “De Harmonie” te Diepenheim.
Na de middelbare school heeft hij (bas)trombone gestudeerd aan het Conservatorium te Enschede waar hij les krijgt van Peter van Klink en diverse gastdocenten zoals Brandt Attema en Victor Summerkin. Hij studeert in 2006 af met een 8,5. Als Bastrombonist is hij middels een deeltijd baan verbonden aan het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Tevens is hij lid en mede-oprichter van laag-koper ensemble Low Brass Connection.

Na het afstuderen op trombone is Berjan begonnen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen om zich het dirigeervak eigen te maken. Hij heeft daar les gehad van Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In juli 2010 heeft Berjan zijn studie met succes afgerond. Tijdens en na deze studie, via diverse cursussen en projecten, kreeg hij de mogelijkheid om, naast allerlei muziekverenigingen van diverse niveaus, ook orkesten te dirigeren als de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Fanfare korps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens" en via een lichte muziek cursus het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Verder volgde Berjan masterclasses bij o.a. Björn Sagstad, Thomas Doss, Danny oosterman, Jurjen Hempel, J.R. Pascual-Vilaplana. In 2015 is hij begonnen met studeren voor zijn Master diploma Ha/Fa/Bra directie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Fried Dobbelstein en heeft dit op 8 oktober 2017 afgesloten met een 8,5.

Momenteel is Berjan als dirigent werkzaam bij Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie, Muziekvereniging Orpheus uit Bathmen en Muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo.

Nyncke de Vries

Nyncke de Vries is opgegroeid in het Friese dorp Heeg, waar zij haar eerste AMV en bugellessen kreeg. Tijdens het spelen bij de plaatselijke fanfare Crescendo Heeg speelde ze vanaf haar 14e bij het Frysk Jeugd Fanfare Orkest. Op de middelbare school speelde ze trompet bij de Bogerman Bigband en vanaf haar 16e ging ze ook trompet spelen op les in plaats van bugel. Ook ging ze zich theoretisch voorbereiden op het Conservatorium bij een speciale theorieklas op het CvK in Sneek: Vak-M.

In het laatste jaar van het Atheneum maakte ze kennis met het spelen in een Brassband. Na de verhuizing naar Zwolle heeft ze meerdere keren met Brassband David Zwolle als Brassband Excelsior Zalk meegespeeld. Tegenwoordig speelt ze vast bij Kampioensband de Wâldsang uit Buitenpost. In Zwolle heeft Nyncke 2,5 jaar Docent Muziek gestudeerd, nu studeert ze al een aantal jaar Klassiek Trompet bij docent Jos Verspagen.

Helaas moest Nyncke om logistieke redenen haar lidmaatschap met Crescendo Heeg en het Frysk Jeugd Fanfare Orkest opzeggen, maar gelukkig heeft ze veel plezier gevonden in het spelen bij het Gelders Fanfare Orkest. Ook speelt ze Es-trompet bij Fanfare Kunst na Arbeid Lunteren.

Als docent is Nyncke werkzaam bij Eendracht Eerbeek, Fanfare Korps Elspeet en de Hoogeveense Harmonie. Naast individuele lessen geeft ze ook bij meerdere verenigingen basisschoolprojecten. Bij Harmonie Orkest Brummen geeft ze jaarlijks een AMV-cursus aan kinderen van groep 4 tot en met groep 6.

Foto Nyncke de Vries