Visual

Het harmonieorkest

Het harmonieorkest dat bestaat uit 58 musici komt uit in de 1e divisie op concoursen en heeft een brede podiumbezetting. Op dit moment is als artistiek leider en dirigent Jorrit Laverman aangesteld. In 2010 startte Jorrit met de studie HaFaBra-directie aan hetzelfde ArtEZ-Conservatorium bij de docent Alex Schillings. Tijdens deze studie heeft hij de nodige ervaring opgedaan als dirigent door verbonden te zijn aan de Almelose Christelijke Harmonie en de Hallumer Fanfare. In 2014 studeerde hij af met een eindexamen-concert in de Fonteinkerk te Zwolle met medewerking van fanfareorkest ‘Eendracht Maakt Macht’ uit Oudega en pianiste Masha Galperina.

Alle (concert)optredens van het harmonieorkest worden professioneel opgezet en uitgevoerd. Uiteraard stond de muzikale en artistieke uitdaging altijd voorop in combinatie met de wensen van het publiek.

Muzikale uitdagingen werden gevonden in de afgelopen uitvoeringen van Prokofiev’s sprookje ‘Peter en de Wolf’ met verteller Edwin Rutten, de complete 1e Symfonie van Johan de Mey, “Lord of the Rings” en het galaconcert “Winds meets Strings”, het “Grand Gala Classique” met Ernst Daniel Smid en het “Grand Gala Jubilee” met Syb van der Ploeg wat geprogrammeerd stond voor november 2013.

De buitenlandse tournees die zijn gemaakt naar o.a. Polen, België en Duitsland hebben bijgedragen aan een goede sfeer binnen het harmonieorkest.

Het orkest is in staat om een avondvullend programma te verzorgen met eigen solisten en presentatie, naar wens met klassiek of populair repertoire of een combinatie daarvan. Maar er zijn ook mogelijkheden voor aangepaste programma’s op speciaal verzoek.

In 2015 werd er een zeer succesvol Grand Gala Classique uitgevoerd in Theater de Tamboer. Daar werd naast een klassiek programma van formaat ook het Requiem van Fryges Hidas uitgevoerd samen met het Toonkunstkoor Hoogeveen.