Visual

2 nov

Planet Earth

  • Locatie
    Theater de Tamboer
  • Adres
    Hoofdstraat 17 in Hoogeveen

Omschrijving

Planet Earth

Dit muzikale evenement staat geheel in het teken van de aarde, en de zorgwekkende staat waarin zij zich bevindt op het gebied van milieu en klimaat. O.l.v. dirigent Berjan Morsink brengt de Hoogeveense Harmonie een muzikaal eerbetoon aan onze planeet. 

Op het programma staat allereerst het energieke werk Continental Overture van de Nederlandse componist Johan de Meij. Hierin zijn de invloeden van grote Europese componisten te herkennen. Vervolgens maakt het publiek een reis rond de wereld, met meteoroloog Reinier van den Berg als reisleider. Tijdens deze reis besteedt hij aandacht aan de schoonheden en kwetsbaarheden van onze aarde. Zijn verhaal wordt voorzien van muzikale omlijsting, met het tot de verbeelding sprekende werk Wonders of Nature van Bert Appermont. 

Na de pauze krijgt het publiek een muzikale én visuele geschiedenisles over onze planeet. De prijswinnende 3e symfonie Planet Earth van Johan de Meij zal worden uitgevoerd, in samenwerking met Vrouwenkoor Sarabande. Onder meer het ontstaan van de aarde, de vier natuurelementen, en klimaatverandering worden ten gehore gebracht met dit adembenemende en spectaculaire werk. 

De wisselwerking tussen muziek en film maakt Planet Earth tot en intense en onvergetelijke ervaring.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater de Tamboer

Affiche-Planet-Earth


Ga terug naar het overzicht