Visual

De Dirigenten

Berjan Morsink

Foto Berjan Morsink

Berjan Morsink is op 9 jarige leeftijd begonnen met trombone spelen bij muziekvereniging “De Harmonie” te Diepenheim. Na de middelbare school heeft hij (bas)trombone gestudeerd aan het Conservatorium te Enschede waar hij les krijgt van Peter van Klink en diverse gastdocenten zoals Brandt Attema en Victor Summerkin. Hij studeert in 2006 af met een 8,5. Als Bastrombonist was hij jarenlang verbonden aan het Orkest Koninklijke Marechaussee. Na het afstuderen op trombone is Berjan begonnen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen om zich het dirigeervak eigen te maken. Hij heeft daar les gehad van Tijmen Botma en Klaas van der Woude.

In juli 2010 heeft Berjan zijn studie met succes afgerond. Tijdens en na deze studie, via diverse cursussen en projecten, kreeg hij de mogelijkheid om, naast allerlei muziekverenigingen van diverse niveaus, ook orkesten te dirigeren als de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Fanfare korps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens" en via een lichte muziek cursus het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.  Verder volgde Berjan masterclasses bij o.a. Björn Sagstad, Thomas Doss, Danny Oosterman, Jurjen Hempel en J.R. Pascual-Vilaplana. In 2017 behaalde hij zijn Master diploma Ha/Fa/Bra directie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Fried Dobbelstein. In 2021 nam hij afscheid van de Marechaussee en daarmee ook van een fulltime leven als beroepsmusicus. In het kader van ‘volg je hart’ heeft hij een opleiding tot hovenier gevolgd en werkt hij nu, naast al zijn muzikale directieactiviteiten,  parttime als hovenier bij Hoveniersbedrijf Wentink in Markelo. 

Momenteel is Berjan als dirigent werkzaam bij Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie en Muziekvereniging Orpheus in Bathmen.