De Dirigenten

Berjan Morsink

Foto Berjan MorsinkBerjan Morsink is op 9 jarige leeftijd begonnen met trombone spelen bij muziekvereniging “De Harmonie” te Diepenheim.
Na de middelbare school heeft hij (bas)trombone gestudeerd aan het Conservatorium te Enschede waar hij les krijgt van Peter van Klink en diverse gastdocenten zoals Brandt Attema en Victor Summerkin. Hij studeert in 2006 af met een 8,5. Als Bastrombonist is hij middels een deeltijd baan verbonden aan het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Tevens is hij lid en mede-oprichter van laag-koper ensemble Low Brass Connection.

Na het afstuderen op trombone is Berjan begonnen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen om zich het dirigeervak eigen te maken. Hij heeft daar les gehad van Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In juli 2010 heeft Berjan zijn studie met succes afgerond. Tijdens en na deze studie, via diverse cursussen en projecten, kreeg hij de mogelijkheid om, naast allerlei muziekverenigingen van diverse niveaus, ook orkesten te dirigeren als de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Fanfare korps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens" en via een lichte muziek cursus het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Verder volgde Berjan masterclasses bij o.a. Björn Sagstad, Thomas Doss, Danny oosterman, Jurjen Hempel, J.R. Pascual-Vilaplana. In 2015 is hij begonnen met studeren voor zijn Master diploma Ha/Fa/Bra directie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Fried Dobbelstein en heeft dit op 8 oktober 2017 afgesloten met een 8,5.

Momenteel is Berjan als dirigent werkzaam bij Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie, Muziekvereniging Orpheus uit Bathmen en Muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo.

Joost Hettinga

Foto Joost HettingaJoost Hettinga (1999) is op 8-jarige leeftijd begonnen met trompetlessen bij de voormalige muziekschool ‘De Triangel’ (huidig: Het Segnocollectief) in Eibergen (GLD), waar Joost tevens is opgegroeid. Trompet les kreeg hij daar van Geert Sprick. Alle aspecten van de muziek kwamen aan bod, waardoor Joost niet alleen klassieke muziek, maar ook Jazz en andere vormen van lichte muziek zich eigen heeft gemaakt.

Naast de lessen op de muziekschool speelde Joost bij het harmonieorkest van muziekvereniging Euphonia Eibergen.

Tijdens de HAVO kwam de liefde voor de trompet tot bloei en na zijn slagen in 2017 deed Joost met goed gevolg auditie bij het Prins Claus Conservatorium (PCC) te Groningen. Hij volgt op het PCC lessen van hoofdvakdocent Bob Koertshuis (solotrompettist bij Phion (voorheen Gelders Orkest)).

Ervaring als uitvoerend musicus heeft Joost opgedaan door bij het harmonieorkest in Eibergen te spelen, bij bigband Melody&Rhythm te spelen, bij het Gelders Fanfare Orkest te spelen, in te vallen bij diverse orkesten, projecten op school te spelen en bij het NJO door middel van een auditie lid te worden. Verder speelt Joost in het ensemble ‘Oostenwind Collectief’. Dit is een ensemble dat meestal in trio vorm (twee trompetten, orgel) optreedt, maar flexibel in bezetting is. Oostenwind Collectief overschrijdt de grenzen van de traditionele orgel/trompet muziek. Op het programma staan o.a. hedendaagse componisten als Karl Jenkins en jazz componisten als Dave Brubeck.

Op het PCC heeft Joost ervaring opgedaan in lesgeven. Ook heeft Joost diverse keren ingevallen als dirigent bij jeugdorkesten. Het doel van Joost in lesgeven is aan de ene kant een gedegen opleiding te bieden voor leerlingen en aan de andere kant de leerling mee te nemen te ontdekken wat de trompet en de muziek te bieden hebben. Met deze insteek benaderd Joost zelf ook zijn studeersessies. Het ontdekken van de mogelijkheden van de trompet is bij hem een manier om een betere trompettist en musicus te worden.