Visual

Orkestvereniging

Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie uit het Drentse Hoogeveen is in 1933 opgericht en kan terugkijken op een zeer rijke historie vol muzikale hoogtepunten.
In de 80 jaar van haar bestaan heeft de Hoogeveense Harmonie zich voortdurend weten te onderscheiden en behoort al jarenlang tot de beste harmonieorkesten van Noord-Nederland.

Mede gezien de muzikale prestaties en de bijdrage aan het culturele leven van de gemeente Hoogeveen en de provincie Drenthe heeft Koningin Beatrix de Hoogeveense Harmonie bij haar 75-jarig jubileum onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.

De Hoogeveense Harmonie is een orkestvereniging die met haar tijd is meegegaan en zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is: een volwaardig harmonieorkest dat musiceert op hoog niveau en professionaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De vereniging kent een gedegen opleidingstraject via de eigen muziekschool en verschillende opleidingsensembles om zo de jeugd- en volwassen leerlingen goed voor te bereiden op een lange en plezierige tijd als lid van de Hoogeveense Harmonie.